Biostimulator Valtan

Biostimulator Valtan
Proteo International

Valtan este un biostimulator şi în acelaşi timp un regulator de creştere. Creşte masa rădăcinilor, numărul şi fertilitatea florilor, mărimea şi greutatea fructelor (şi conţinutul de zahăr).

Auxinele sunt hormoni de creştere prezenţi în toate plantele, care stimulează creşterea rădăcinilor dar şi a tulpinilor. În etapa de extensie celulară (creştere vegetativă) stimulează creşterea în suprafaţă, elasticitatea, plasticitatea şi permeabilitatea membranei precum şi absorbţia apei şi a elementelor nutritive.

Auxinele prezente deja în plantă sunt degradate sub acţiunea luminii printr-un proces de oxidare.

Avantaje:

  • Valtan oferă plantei un surplus de auxine iar metabolismul plantei este accelerat şi sistemul radicular se dezvoltă în profunzime mult mai repede iar absorbţia elementelor nutritive se va face într-un procent mult mai mare în aceeasi perioadă de timp.
  • Citochinele sunt un regulator de creştere care stimulează diviziunea celulară, activează sinteza proteinei.
  • Citochininele măresc rezistenţa la factorii de stres din mediul înconjurător şi totodată stopează procesul de îmbătrânire a tesuturilor şi implicit a palntei. Aplicat foliar va creşte conţinutul de celule sănătoase şi implicit de clorofilă.

Mod de aplicare: Prin pulverizare foliar.

Doză recomandată: 3-5 kg/Ha

Avertizări și recomandări: Nu este recomandată depășirea dozelor specificate.

Ambalare: Recipiente cu capacitatea de 5 L.

Compoziție
Extract natural de alge bogat în auxine,citochine, vitamine și minerale
Caracteristici
Aspect Soluție lichidă
PH 5.5-6.5
X