Îngrășământ Fertilcereal 28

Îngrășământ Fertilcereal 28
Euro TSA

FERTILCEREAL 28 este un îngrăşământ lichid pe bază de azot recomandat la porumb, grâu şi alte culturi. Îngrăşământul are în componenţă inhibitorii ATS şi DCD. Prezenţa echilibrată a celor trei forme de azot (ureic, amoniacal, nitric) şi a sulfului atribuie produsului o acţiune treptată şi prelungită în timp.

Avantaje:

Activitatea oferită de cei doi inhibitori faţă de bacteriile nitrificatoare se manifestă prin reducerea pierderilor prin volatilizare şi levigare. Asigură o excelentă dezvoltare a aparatului foliar, azotul conţinut intervine în sinteza clorofilei şi a enzimelor, favorizând absorbţia nutrienţilor aplicaţi dar şi a celor prezenţi în sol.

Mod de aplicare:

Prin pulverizare sau localizat în vegetaţie.

  • Grâu, orz, triticale - primăvara la repornirea în vegetaţie până la înflorit.
  • Porumb - după faza de 5-6 frunze localizat pe rând.
  • Administrat odată cu tratamentele la culturile păioase, prima dată se pune apă, azotul şi ultima dată substanţele pentru tratament. Cantitatea de apă trebuie să fie de minim 200L.

Doză recomandată:

40-150 kg/Ha, dacă este posibil, de preferat este ca administrarea să se facă în 2 sau 3 treceri. Doza de 40 kg este recomandată atunci când azotul lichid este aplicat foliar iar îngrăşământul solid este aplicat la sol.

Avertizări și recomandări:

Se poate amesteca cu erbicide, fungicide şi insecticide. Este recomandat şi un test de compatibilitate în prealabil.

Nu se aplică în fazele de înflorit a culturilor. Este recomandat ca în momentul aplicării temperatura exterioară să nu depăşească 15-20°C.

Ambalare: Tank cu capacitatea de 1300 kg.

Compoziție
Azot Total(N) 28%
N Ureic 13.50%
Azot Amoniacal(NH4) 7.75%
Sulf(SO3) 6.5
NO3 6.75%
DCD 0.47%
Caracteristici
Aspect Soluție limpede
Densitate 1.29kg/L
PH 6.5-7
Temperatură de îngheț -8°C
X